Nazorg Van Piercings

Published Mar 17, 21
1 min read

Piercings In Je Mond

Behandel de onbedekte tatoeagewond als volgt:Was de tatoeage twee keer per dag met een milde ongeparfumeerde zeep;Dep de tatoeage na het wassen met een schone handdoek droog;Smeer de wond in met een zalf die je van je tatoeëerder hebt gekregen of die hij of zij je aanraadt - Behandel een ontstoken neuspiercing. Zorg dat je tijdens het genezingsproces:De tatoeagewond zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de wond verzorgt);Niet krabt aan de tatoeagewond;De tatoeagewond niet bedekt met strakke of vervuilde kleding;De tatoeagewond niet afdekt met pleisters of verband’;(bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijdt;De tatoeagewond niet blootstelt aan zonlicht of de zonnebank. Smeer je tatoeage daarom altijd in met zonnebrand. Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn. Bovenstaande nazorginstructies zijn aanbevolen door GGD Nederland. Voor het genezingsproces is het zeer belangrijk dat je de aangebrachte piercing goed verzorgt. De plek van de piercing is nu een open wond en kan makkelijk geïnfecteerd raken. De plek waar gepierced is zal de eerste weken een beetje rood blijven. Ook zou er mogelijk wat pus en wondvocht uit het wondje kunnen komen. Schrik hier niet van; dit hoort bij het genezingsproces. Blijft de piercing na twee maanden irritaties geven; kom dan bij ons terug. Er kan altijd een bepaalde reden zijn; er zijn vele oplossingen om dit te verhelpen.

Piercings In Je Mond

Hoe langer je met een irritatie of ontsteking blijft lopen, hoe moeilijker het is te genezen. Vermijd make-up, parfum, scheerzeep, sterke zeep en haarproducten op en rond de piercing. ALGEMENE RICHTLIJNEN: De genezingstijd van een piercing verschilt per piercing en kan ook per persoon verschillen, van minimaal 3 weken tot maximaal 9 maanden.

Algehele gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de piercing absoluut noodzakelijk. Direct na het piercen kan de gepiercte plek rood worden en een beetje opzwellen. Gedurende de genezingstijd moet het ringetje of staafje voortdurend ruimte hebben en niet te strak zitten. Voor een zo goed en vlot mogelijke genezing moeten de volgende regels in acht genomen worden. Voordat u de wond verzorgt moet u altijd uw handen wassen met desinfecterende zeep en goed drogen om zo besmetting tegen te gaan. Raak in geen geval de piercing aan zonder dat u uw handen heeft ontsmet.* Dep de omgeving van de wond na het wassen met een schone handdoek of tissue droog.* Smeer geen zalf, vaseline of iets dergelijks op de wond.* Houd de piercing na het wassen zoveel mogelijk droog.* Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.* Draag geen pleisters over de piercing, behalve kortdurend indien nodig tijdens sportactiviteiten.

Pijn Oorschelpen: Ontstoken Oorschelp Behandelen

Een desinfecterende zeep is geschikt wanneer de huid niet beschadigd is, bijvoorbeeld om de handen te wassen - Help! Een Vochtbultje. Deze kunnen met een beetje water worden ingewreven en afgespoeld, net als bij gewone zeep. Unicura kan gebruikt worden. Opletten dat zeepresten niet in de wond achterblijven, dit kan irritatie veroorzaken. Draag bij een bodypiercing (bijv. * Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater tenminste 4 tot 6 weken (chloorzwembaden, sauna, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van een stoombad. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering, uitgroei– of afstotingsverschijnselen van de wond of pijn altijd contact op met de huisarts of kom langs de studio. Wat is wondspoeling/waarvoor te gebruiken? De wondspoeling kan worden gebruikt bij huidinfecties of om wonden te spoelen. Let op dat de wondspoeling niet in de ogen/oren komt; van toepassing bij wenkbrauw en oorpiercings. In sommige gevallen kan bij langdurig gebruik, lichte irritatie ontstaan in de huidplooien, slijmvliezen of andere gevoelige huiddelen.

Vochtbultjes En Kraakbeen-tips

Bewaar het in de koelkast, maar let op dat het niet in contact komt met etenswaren i. v.m. besmetting. Wij adviseren het product enkele weken te gebruiken; mocht de piercing nog niet genezen zijn, kom langs of neem contact op. Indien nodig zal de nazorg nog wat extra tijd nodig hebben om het goed te laten genezen. is het verstandig een pleister te gebruiken en daarna de handen weer goed te desinfecteren. Moet ik de gehele dag door schoonmaken? Let op! Maximaal 2 x per dag schoonmaken. Teveel schoonmaken en verzorgen kan ook leiden tot irritatie. Wanneer is een wond ontstoken dan wel geïnfecteerd? Dit kenmerkt zich door bijvoorbeeld pijn, warmte, zwelling en roodheid van de huid, geur, groen/geel wondvocht. Een ontstoken wond zal niet alleen langzamer genezen, er kunnen ook littekens ontstaan. Waarom is het belangrijk een wond te desinfecteren? Bij een wond verdwijnt de beschermlaag en kunnen bacteriën naar binnen dringen. De kans op ontstekingen neemt hierdoor toe. Wanneer een wond ontstoken is, is deze vaak rood, pijnlijk en kan deze na een bepaalde tijd pus afscheiden.

Kraakbeenpiercings Vormen Een Onderschat Risico

Een niet-geïnfecteerde wond zal sneller en mooier genezen. Het is dan ook belangrijk een wond goed te ontsmetten en te verzorgen. Nazorginstructies voor navel – wenkbrauw – tepel en surface piercings. Verwijder de pleister na een half uur (met uitzondering van de wenkbrauw waar geen pleister wordt gebruikt). Gebruik 2x daags één druppeltje wondspoeling. 4 weken. Draai het ringetje/staafje tijdens het schoonmaken. U kunt gewoon douchen; spoel douchegel/zeep en overige restjes goed weg. Het is aan te raden te douchen met een desinfecterende zeep. Het is verstandig om de eerste 2 weken geen gebruik te maken van een bad. Heeft u alleen een bad, gebruik dan alleen zeezout en Soda en gebruik het bad nooit langer dan 10 minuten. Achterblijvende zeepresten in de wond zijn niet goed voor de wondgenezing. Spoel zeep altijd weg met schoon water. Na elke lichamelijke inspanning de piercing goed schoonmaken, tijdens het douchen of met de wondspoeling. Eventuele korstjes weghalen met een schoon wattenstaafje. Als de piercing net gezet is dan is het mogelijk dat het wondje wat rood is en dat er wat vocht uitkomt; de eerste maanden is dat een normaal verschijnsel.

Onstoken Piercing Behandelen - Ontstoken - Piercing

Blijf nooit te lang rondlopen als u last heeft van één van deze symptomen. Vroeg ingrijpen d. m.v. een anti-zweerpiercing of de juiste desinfecterende zalf in samenspraak met u en de studio , huisarts of apotheker kan een hoop voorkomen. Nazorginstructies voor tong – lip – wang – overige orale piercings. Blijf er alsjeblieft niet mee rondlopen in dit geval!Heel belangrijk: Bij het ontsmetten van piercings is een goede handhygiëne heel belangrijk (Geïrriteerde - Ontstoken Piercings?). Probeer ook enkel maar je piercing aan te raken als het nodig is (met andere woorden er niet te veel aan frutselen). Nieuwe piercings mogen niet gezet worden met piercingsieraden die nikkel of een verbinding van nikkel bevatten. Daarom worden over het algemeen alle nieuwe piercings met titanium piercingsieraden (of een ander hypoallergeen materiaal) gezet worden. Een piercingshop die voldoet aan het GGD keurmerk zal daarom ook standaard met titanium piercingsieraden piercen.

Onstoken Piercing Behandelen - Ontstoken - Piercing

Nadat je piercings helemaal genezen zijn, kun je kiezen voor piercingsieraden van een ander materiaal of in een andere kleur. Wil je na de genezingstijd toch liever piercingsieraden van titanium blijven dragen? Dat kan natuurlijk. Wanneer je gaat wisselen let dan wel op dat je goedgekeurde sieraden koopt dit om nare ontsteking te voorkomen. Kies daarom voor sieraden van een piercingshop of waar ze gekeurde piercings verkopen. Kijk hierbij uit voor bijouterie winkels en of de goedkopere webwinkels. Piercingstudio’s moeten een vergunning van de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD) hebben. Deze vergunning wordt alleen verleend als tijdens een inspectie blijkt dat er hygiënisch en veilig wordt gepiercet in de studio. Wil je een piercing laten zetten in je oorlel(len), een neusvleugel of het vlakke gedeelte van het kraakbeen van uw oor? Klik dan hier. Voor winkels die alleen in deze lichaamsdelen piercen, zoals veel juwelierszaken of bijouterieën, gelden namelijk andere regels. Vergunningen zijn drie jaar geldig. Om te controleren of studio’s ook hygiënisch werken in de periode tussen twee GGD-inspecties, voert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) steekproefsgewijs onaangekondigde hygiëne-inspecties uit.

Wat Te Doen Bij Ontstoken Navelpiercing

Ellendige Helixpiercing, Continue OntstokenPiercing Informatie
Deze studio’s vind je hier. Problemen Door Mondpiercings. Een piercer zonder GGD-vergunning werkt illegaal. Bovendien is bij piercers die zonder vergunning werken, vanuit bijvoorbeeld een keuken of zolderkamer, niet gecontroleerd of men veilig en hygiënisch werkt. Hierdoor zijn de gezondheidsrisico’s groot. Zo kun je bijvoorbeeld besmet raken met hepatitis B of C of hiv als naalden of andere materialen niet goed schoon zijn. De GGD vindt het van belang om je van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico’s. Omdat het bij het aanbrengen van een piercing gaat om een huiddoorborende handeling moet door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur voorkomen worden dat je besmet wordt met bloed overdraagbare ziekten, zoals Hepatitis B en C. Voordat je een piercing laat aanbrengen word je gevraagd een toestemmingsformulier (een verklaring) in te vullen. In dit toestemmingsformulier staan onder andere een aantal vragen over je gezondheid. Onder de 16 jaar, en voor genitale piercing tussen de 16 en 18 jaar, is een piercing alleen toegestaan als je wordt begeleid door één van je ouders of je voogd.

Veel Gestelde Vragen Over Oor Piercings

Het invullen van het toestemmingsformulier is voor je eigen veiligheid. Het toestemmingsformulier blijft in het bezit van de piercer en wordt vertrouwelijk behandeld. Onder de 12 jaar kom je alleen in aanmerking voor een piercing in je oorlelletje. Voor het aanbrengen van de piercing wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd.
Hoe Een Tepel-piercing-infectie Te Herkennen En Te BehandelenOntstoken Piercing Behandelen
Dat wil zeggen; de naald en het sieraad die door je huid gaan, moeten uit een steriele verpakking komen en mogen niet met de blote handen worden aangeraakt - heb ik een ontstoken piercing?. De piercer draagt tijdens het aanbrengen van je piercing handschoenen die vlak voor het aanbrengen van de piercing gedesinfecteerd worden met alcohol 70-80%. Het is de piercer echter verboden om je, zonder toestemming van een arts, te verdoven. Een pas aangebrachte piercing is te vergelijken met een diepe wond in je huid. Het is heel belangrijk dat je je piercing goed verzorgt. Je krijgt van de piercer een mondelinge en schriftelijke instructie mee over hoe je dat moet doen.

Heb Ik Een Ontstoken Piercing?

De wond die door het piercen is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen. Het helen van een piercingwond duurt soms lang (van 4 weken tot 9 maanden). Bij sommige mensen ontstaat als gevolg van het aanbrengen van een piercing littekenweefsel. Bovendien kan het gebeuren dat de piercingwond lelijk geneest als deze ontstoken is geweest. Als je lijdt aan één van de onderstaande gezondheidsklachten raadt de GGD je af om een piercing te laten aanbrengen (Nazorg van piercings). Diabetes. Hemofilie. Metaalovergevoeligheid. Immuunstoornis. Hart- en/of vaatafwijkingen. Bij het gebruik van antistollingsmiddelen. Op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan. Op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen. Tijdens het aanbrengen van de piercing mag je niet onder invloed zijn van alcohol of drugs. In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het zetten van piercings. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiënerichtlijnen opgesteld en de piercers zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Keuringsdienst van Waren controleren jaarlijks of de piercingstudio’s zich houden aan de richtlijnen.

Surface Piercing Plaatsen, Verzorging Surface Piercing

Bij jongere onder de 16 jaar zijn piercings alleen toegestaan onder bepaalde voorwaarden. Bij jongeren onder de 12 jaar is het niet toegestaan om een piercing te zetten, met uitzondering van een piercing in de oorlel. Zoutbad maken voor je piercings. Bij jongeren tussen de 12 en 16 jaar mag alleen een piercing gezet worden als de wettelijk vertegenwoordiger aanwezig is. Het is bij jongeren tot 16 jaar verboden om: een tepelpiercing aan te brengen een piercing aan de geslachtsdelen aan te brengen Jongeren van 16 jaar en ouder mogen zelf beslissen over het nemen van een piercing. De genezingstijd van een piercing verschilt per piercing en kan ook per persoon verschillen.
Dit Doe Je Tegen Dat Bultje Op Je Nieuwe PiercingKraakbeen Bultje? Zo Kom Je Er Vanaf!
Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de piercing absoluut noodzakelijk. Direct na het piercen kan de gepiercete plek rood worden en flink opzwellen. Als je een te klein ringetje of een te kort staafje hebt laten zetten is er een grotere kans op infecties en complicaties. Gedurende de genezingstijd moet het ringetje of staafje voortdurend ruimte hebben en niet te strak of te los zitten.

Kraakbeenpiercings Vormen Een Onderschat Risico

Hoe Een Piercing Verzorgen?Pijn Oorschelpen: Ontstoken Oorschelp Behandelen
Om de genezing zo goed en vlot mogelijk te laten verlopen, moeten de volgende regels in acht worden genomen. Raak de piercing niet of zo min mogelijk aan met de handen. Moet dit om één of andere reden wel, was dan je handen van te voren. Manipuleer je piercing niet in de wond dus niet bewegen of draaien. Indien gebruik van zeep rondom de piercing nodig is, neem dan bij voorkeur een pH neutrale, hypoallergene, ongeparfumeerde, vloeibare zeep, bijvoorbeeld Seba-Med,Sanex, Sporex, Dove of Sanicura. Geen desinfecterende zeep gebruiken (bijvoorbeeld Unicura). Na de genezing is regelmatige reiniging met water en vloeibare zeep voldoende. Dep de omgeving van de wond na het wassen met een schone handdoek of een tissue droog. Geen zalf, Purol, Vaseline of iets degelijks op de wond smeren. Geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond druppelen. Geen pleisters of verband over de piercing dragen. 8 Draag bij een bodypiercing (bijvoorbeeld tepel of navelpiercing) geen strakke of vuile kleding. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden en natuurlijk zwemwater).

Wat Te Doen Bij Ontstoken Navelpiercing

Uitsluitend bij een opkomende irritatie met een ontsteking is Sterilon, Betadine of jodium zinvol. Dit desinfectiemiddel pas aanbrengen nadat je hebt gemerkt dat je eigen lichaam deze irritatie niet zelf weg krijgt. Breng dit dan ‘s ochtends en ‘s avonds nadat je jezelf hebt gereinigd een keer aan. Daarna kan je eigen lichaam deze ontsteking verder opruimen.

More from Gezondheid nieuws

Navigation

Home

Latest Posts

Beste Omega 3 6 9

Published Apr 10, 21
6 min read

White Strips Beste Deal online webwinkel

Published Apr 06, 21
6 min read